putin folk

De doua saptamani incoace tatal meu a fost foarte ocupat. Ne intalnim foarte putin in timpul saptamanii si nu am simtit foarte tare lipsa lui din peisajul casnic. Ma suna intr-una din zile si imi zice : ” Ce faci Anuta? Vezi ca pe 9 noiembrie mergem la concert la Vintila. ” Am avut un sentiment de deja-vu, real. Retraiam anii liceului cand, aproape saptamanal, mergeam toata familia la diverse concerte folk si jazz. De data asta a fost diferit. In deschidere a cantat chiar tata… acolo a fost el in ultima perioada, la repetitii.

Pe Mircea Vintila il stim cu totii atat din interpretarile sale solo cat si din cele ale trupei „Pasarea Colibri”. Pe Corneliu Stroe il stiu cei ce asculta Jazz, iar pe Dinu Stefan il stiu poate o parte din parintii nostrii, spun o parte, pentru ca nu toti erau fani Cenaclul Flacara.

Revenind la concertul in sine, va spun ca locatia concertului a fost una foarte selecta si exclusivista: Amethyst Music Club. Nici nu stiam de existenta unui astfel de club in Constanta si nici de desfasurarea unor astfel de evenimente la noi in oras. Clubul este situat la subsolul unei cladiri de birouri pe Bulevardul Mamaia.  Intrarea s-a facut pe baza de invitatii si spre uimirea mea, s-au adunat vreo 150 de oameni. Dragut. Cum va ziceam, concertul a inceput cu Corneliu Stroe la percutie si Dinu Stefan la chitara si voce. Au cantat vreo 45 de minute, piese pe care eu le stiu si-n vis, dar intr-o alta interpretare. Au cantat piese ale trupei Opinia care acum 30 de ani era nebunia tineretului iesean si nu numai. Mi-a placut mult. Noi am fost o gasca de 10 „copii” care-i stiu pe cei doi ca fiind „nea Fane” si „nea Cornel”, in nici un caz percutionistul Stroe si chitaristul Dinu 🙂 . Cei doi nu au mai cantat impreuna la scena deschisa de foarte multi ani. Au revenit frumos. Felicitari!

Dupa o pauza de 5 minute, a intrat maestrul Mircea Vintila care a calmat spiritele cu muzica lui dulce. Toata lumea s-a simtit ca intr-o poveste de toamna frumoasa. Nu au lipsit din repertoriul acestuia piesele  „Noros Cecer”, „Mielule” si „Strada Popa Nan”. Publicul a cantat impreuna cu artistul si a fost evident o seara reusita care se va mai repeta.

Cam asa s-a intamplat joi seara la Constanta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s