Folclor Underground

Subcarpati. Ii stiti, nu? Ei cum nu? Nu Subcarpatii de la lectiile de geografie din scoala generala,  ceilalti, cei sub numele carora Bean, solistul Suie Paparude, cultiva traditie.

Subcarpati au cantat sambata la Constanta in Goblin. Teoretic trebuiau sa inceapa la ora 10 pm, practic au inceput la 11:30 pm. Numai bine. Pana au inceput, s-a adunat lumea. Multa si de toate varstele, lumea. Ba chiar nu intelegeam de ce era clubul plin de „copii”. Ori adolescentii din ziua de azi sunt subnutriti, ori am depasit eu limita de varsta si nu ma mai incadrez in „general valabil”, ori copiii din ziua de azi nu sunt ca cei de ieri si incep sa asculte muzica nu doar sa o auda. Toti asteptau nerabdatori sa inceapa. Am ramas mirata cand am vazut cativa baieti si fete care si-au scos din rucsace, steagul Romaniei si s-au imbracat in el. Misto!

Inainte de concert, imi zicea taica-miu, cum ca ce fac cei de la Subcarpati, pe vremea lui faceau Phoenix, doar ca baza muzicala era rock. La  Subcarpati, ceea ce auzim este, cum zice pe site-ul lor Paul Breazu, „o strigatura in care tempoul infernal al kick-urilor maramuresene se varsa destul de logic in drum&bass”. Cine si-a petrecut copilaria pe la bunicii de la sat simte in piesele lor folclorul. Le auzi bubuind din boxele cluburilor, dar in ecou se aud vocile bunicilor.

Bean a fost inegalabil ca de obicei. Au cantat si au fiert Goblinul de am zis ca o sa explodeze cladirea cu tot cu barurile de fite de deasupra :)). Dupa concertul prelungit din cauza bisului, cei de la Subcarpati s-au fotografiat cu toti fanii, fara retineri. Probabil si ei s-au simtit bine.

Mie imi lipsesc fotografiile pentru ca era mult prea aglomerat sa pot sa ajung in fata si sa prind cateva cadre macar cu telefonul, dar nu-i nimic. Amintirile raman oricum intiparite-n suflet.

Sa ploua! Sa ploua!

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s